GRUEVSKOM ODREĐEN PRITVOR U MAKEDONIJI: Odbeglom bivšem premijeru dosuđeno 30 dana zatvora od dana njegovog pronalaženja, odnosno hapšenja!
Foto: EPA / Georgi Licovski

ako se nekada vrati

GRUEVSKOM ODREĐEN PRITVOR U MAKEDONIJI: Odbeglom bivšem premijeru dosuđeno 30 dana zatvora od dana njegovog pronalaženja, odnosno hapšenja!

Severna Makedonija -

SKOPLJE - Krivični sud u Skoplju odredio je danas pritvor bivšem premijeru Makedonije Nikoli Greuvskom, 17 dana nakon što je pobegao u Mađarsku gde je već dobio politički azil.

Makedonski parlment je juče popodne oduzeo Gruevskom poslanički imunitet na zahtev suda, kako bi omogućio da se tom poslaniku i bivšem premijeru odredi pritvor.

Rešenje za pritvor je doneto za slučaj "Talir", jedan od šest postupaka koje protiv Gruevskog trenutno vodi Specijalno tužilaštvo za prisluškivane razgovre.

Na zahtev Specijalnog tužilaštva Krivični savet odeljenja za organizovani kriminal i korupciju Osnovnog suda "Skoplje 1", kako se navodi, "optuženom Gruevskom je odredio pritvor od 30 dana, računajući od dana njegovog pronalaženja, odnosno hapšenja".

Na rešenje o pritvoru Gruevski može da podnese žalbu Apelacionom sudu u roku od 24 časa. Gruevski, koji je u Makedoniji pravosnažno osuđen u jednom sudskom slučaju na dve godine zatvora, prošle sedmice dobio je azil u Mađarskoj po hitnom postupku pošto je 11. novembra pobegao iz Makedonije uz pomoć mađarskih diplomata stigao u Budimpeštu, preko Albanije, Crne Gore i Srbije.

Kurir.rs/Sloboden Pečat

Foto EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track