TRAGEDIJE MIGRANATA: 12 žena imalo spontani pobačaj, mnogi kolabiraju od umora
Foto: Tanjug

Đevđelija

TRAGEDIJE MIGRANATA: 12 žena imalo spontani pobačaj, mnogi kolabiraju od umora

Severna Makedonija -
U blizini železničke stanice sagradiće se prostor za izbeglice, prvenstveno žene i decu i one kojima je odmor najpotrebniji

ĐEVĐELIJA - U Ðevđeliji, prvom gradu na ulasku iz Grčke u Makedoniju, tokom jučerašnjeg dana je zabeleženo 12 spontanih pobačaja i gotovo 60 lekarskih intervencija. Migranti se najviše žale na rane, bolove u stomaku zbog hladnog vremena, a povećan je i broj kolapsa.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Makedonski mediji preneli su pozivajući se na nezvanične izvore da zbog povećanog broja migranata raste nervoza kod tamošnjeg stanovništva, posebno u delu oko Železničke stanice. Inače, u blizini Železničke stanice u Ðevđeliji se gradi prostor u kome će moći da se odmori 160 osoba, prvenstveno žena, dece i osoba iznurenih od puta, koji će raditi 24 sata, preneo je makedonski portal na albanskomjeziku. Ovaj prostor će biti pod stalnim nadzorom policije.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

U njemu će biti postavljeno 12 kabina sa tušem i toaletom, a opremiće ga UNHCR."Ekipe Crvenog krsta su prisutne svakog dana sa lekarskim ekipama sastavljenim od dva lekara, apotekara, psihologa i pedijatra. U tom smeštaju je postavljeno šest toaleta, čiji se kontejneri prazne tri puta na dan", kaže Sonja Kostadinova, koordinatorka Crvenog krsta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track