KOTEVSKI: U Makedoniji nema povređenih migranata
Foto: Ap

Nema brutalnosti

KOTEVSKI: U Makedoniji nema povređenih migranata

Severna Makedonija -
Policajci postupaju u skladu sa ovlašćenjima, kaže portparol makedonskog MUP-a

SKOPLJE, ĐEVĐELIJA - Portparol makedonskog MUP-a Ivo Kotevski odbacio je danas kao netačne navode pojedinih medija da su pripadnici snaga bezbednosti na granici sa grčkom brutalni, te da na makedonskoj strani ima povređenih migranata.

Ivo Kotevski, Foto: Fonet
Ivo Kotevski, Foto: Fonet

"Nisu brutalni, naprotiv oni postupaju u skladu sa ovlašćenjima. Imaju obavezu da štite granicu i sebe, te da ne nastupaju ofanzivno", rekao je Kotevski. On je, doduše, rekao da je činjenica da ima pokušaja migranata da probiju kordon makedonskh snaga, što predstavlja opasnost po njihovu bezbednost.

Sukobi policije i  migranata, Foto: AP
Sukobi policije i migranata, Foto: AP

"Nemamo informacije o povređenim migrantima sa naše strane. Ne znam da li je grčka policija intervenisala i da li ima povređenih sa te strane", kazao je Kotevski. Inače, nakon što je ranije danas objavljeno da je makedonsko-grčka granica blokirana i da nije dozvoljan prolaz migrantima, makedonski portal Plusinfo je objavio da u Makedoniju ipak mogu da uđu u ograničenom brojusamo najranjivije kategorije migranata kako bi bili tretirani i zbrinuti na odgovarajući način i u skladu sa kapacitetim.

Foto: AP
Foto: AP

Za razliku od prethodnih dana kada su izdavane potvrde za preko 1.300 stranih državljana na dnevnom niovu, u poslednja 24 časa taj broj je višestruko manji. U periodu od 24 sata izdata je ukupno 181 potvrda stranim državljanima od kojih su njih 148 Sirijci. Juče su mobilne ekipe Crvenog krsta ukazale prvu pomoć za oko 125 lica među kojima je bilo i 16 trudnica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja