TUGA, 25 MIGRANTSKE DECE BEZ IGDE IKOGA: Niko ne zna kako su bez roditelja stigli do Makedonije!
Foto: Ap

Potresno

TUGA, 25 MIGRANTSKE DECE BEZ IGDE IKOGA: Niko ne zna kako su bez roditelja stigli do Makedonije!

Severna Makedonija -
Kotevski kaže da je u čudu kako su ta deca uopšte stigla do Makedonije i kako je moguće da ih Grci ništa nisu pitali

SKOPLJE - U protekla 24 sata na makedonsko-grčkoj granici je propušteno 826 izbeglica, od kojih 163-oje dece, rekao je Tanjugu portparol makedonskog MUP-a Ivo Kotevski, istakavši da je od ukupnog broja dece njih 25 bilo bez pratnje roditelja.

Kotevski je specijalnom izveštaču Tanjuga rekao da je u čudu kako su ta deca uopšte stigla do Makedonije i kako je moguće da ih Grci ništa nisu pitali. “

"Sve to je pomalo neverovatno, ali nažalost istinito"”, rekao je Kotevski. Komentarišući tvrdnje medija da je makedonska policija juče i u četvrtak primenjivala silu prema migrantima, Kotevski je rekao da to nije tačno, te da oni imaju nalog da ne deluju ofanzivno, već samo da čuvaju granicu.

Podsetio je da je juče jedna veća grupa migranata bacala kamenje na policiju, pa su oni bili prinuđeni da se brane, koristeći šok bombe. “

Prema migrantima se postupa humano i sve ovo na granici preduzeto je, jer Makedonija realno nema kapacitet da ih propušta u masi u kojoj oni nadolaze”, rekao je Kotevski. Dodao je da je zato makedonska vlada odlučila da se migranti propuštaju u grupama jer se samo tako može izbeći stampedo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track