Najnovije vesti

(VIDEO) ZAVRŠEN PROTEST ALBANACA U SKOPLJU: Demonstranti skandirali protiv vlade i vikali OVK
Foto: Printscreen Twitter

Nastavljaju se protesti

(VIDEO) ZAVRŠEN PROTEST ALBANACA U SKOPLJU: Demonstranti skandirali protiv vlade i vikali OVK

Severna Makedonija

Završen je višečasovni protest koji su organizovale albanske organizacije zbog, kako tvrde, opstrukcije Specijalnog tužilaštva i zatvaranja Albanaca po nalogu aktuelne vlasti.

Protest je protekao mirno, a demonstranti su nosili albanske i američke zastave, kao i transparente ispisane na albanskom jeziku, a neki od njih se odnose na slučaj Monstrum, javili su makedonski mediji.

 

 

Albanci u Makedoniji traže zaustavljanje svih montiranih procesa.

 

Na jednom od transparenata pisalo je "Albanijo, gde si, Ilirida ti gori", a mediji navode da su demonstranti skandirali i "VMRO kriminalci", "Ubice" i "OVK".

 

Protest u Skoplju organizovali su Pokret za reforme DPA, Udruženje bivših političkih zatvorenika i progonjenih Albanaca u Makedoniji, Organizacija vojnih veterana ONA i druge albanske organizacije.

 

Protest je bio miran, ali se odvijao pod jakim policijskim obezbeđnjem, a portal Plusinfo je prethodno javio da je ispred makedonskog Sobranja u Skoplju raspoređen veliki broj policajaca i da je saobraćaj u glavnoj ulici blokiran, a pre toga najavljen je i dolazak veterana OVK-a.

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...