(VIDEO) LEKARI ŠAMARALI I DAVILI DEČAKA (7): Nečuveni skandal u makedonskoj bolnici!
Foto: Youtube

Majka i dete u šoku

(VIDEO) LEKARI ŠAMARALI I DAVILI DEČAKA (7): Nečuveni skandal u makedonskoj bolnici!

Severna Makedonija -

Umesto anestezije, sedmogodišnji dečak Edin Vitanovski iz makedonskog grada Berova dobio je batine od lekara ortopedskog odeljenja Kliničke bolnice u Štipu gde ga je majka Telkizea dovela da mu doktori nameste slomljenu ruku.

Dežurni lekari su dečaka, kako je ispričala njegova majka, tokom pokušaja da mu nameste slomljenu ruku bez anestezije, udarali po licu nanoseći mu ozbiljne povrede.

– Rekli su mi da uđem unutra, i ja sam ušla. Nisu mogli da mu stave anesteziju, pa su mi onda rekli da izađem. Spolja, iz hodnika sam čula dete kako vrišti i doziva me. Kada sam ušla videla sam mu krvava usta i modrice po licu, a jedan doktor ga je držao za grlo da ne vrišti, kaže majka dečaka Edina.

Ovaj skandalozan slučaj se dogodio 30. avgusta oko 22 časa. Majka i dete su još uvek u šoku zbog nehumanog odnosa lekara od kojih su zatražili pomoć. Zato je majka dečaka Telkizea Vitanovska incident prijavila policiji.

– To je sramota, da ga dva doktora tuku. Od jednoga je dobijao šamare, a od drugoga koji ga je udarao zaradio je modrice. Mogu samo da zamislim kakve bolove je trpelo moje dete, što od slomljene ruke, što od batina lekara – kaže Vitanovska.

U policiji u Štipu su potvrdili incident, a tenutno rade na kompletiranju slučaja. U Kliničkoj bolnici negiraju bilo kakvo nasilje nad detetom, uprkos fotografijama koje je pred kamerama TV Star pokazala njegova majka na kojima se vide modrice po licu deteta.

– Dete je pregledao doktor specijalista ortoped, koji je konstatovao da je slomljena leva podlaktica. Naloženo je da se napravi repozicija sa tegljenjem ruke, i ona je završena profesionalno – izjavila je Marina Šumanska, portparol Kliničke bolnice u Štipu.

(Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track