SRBI BEŽE U MAKEDONIJU: Četvorica zatražila azil, niko ne zna zašto
Foto: Anadolija

Dotle došlo

SRBI BEŽE U MAKEDONIJU: Četvorica zatražila azil, niko ne zna zašto

Severna Makedonija -

Azil u Makedoniji traži ukupno 68 osoba, među kojima su četiri državljanina Srbije i jedan bugarski, objavio je danas portal Plus info.

Kako se navodi, petorica tražilaca azila su smešteni u kamp za azilante u skopskom prigradskom naselju Vizbegovo, a za sada je tajna razlog zašto traže humanitarni azil u Makedoniji.

"Makedonske bezbednosne vlasti za sada ne otkrivaju da li će Komisija ministarstva unutrašnjih poslova, koja odlučije o takvim zahtevima, odobriti zahtev izbeglicama iz te susedne zemlje. Kažu da to zavisi od svakog tražioca posebno, njegovog razloga i prošlosti u zemlji iz koje dolazi”, navodi Plus info.

Najviše izbeglica koji traže azil u Makedoniji su iz Sirije, njih 39, a ima ih i iz Iraka. Pakistana, Avganistana i Nigerije.

U ukupnom broju od 68 tražilaca azila je i 25 izbeglica koji su smešteni u "Sigurnu kuću" u Skoplju, među kojima je naveći broj maloletne dece od kojih je veliki bio žrtva trgovine belim robljem ili drugog nasilja dok su bežali iz kriznih regiona u kojima su živeli.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track