(VIDEO) LIDER SDSM DIGAO PRILEP NA NOGE Zaev obećao veće plate, nova radna mesta i besplatno lečenje
Foto: Printscreen YouTube

Plan u pet tačaka

(VIDEO) LIDER SDSM DIGAO PRILEP NA NOGE Zaev obećao veće plate, nova radna mesta i besplatno lečenje

Severna Makedonija -

Lider opozicione SDSM Zoran Zaev održao je sinoć u Prilepu miting kojim je započeo kampanju za parlamentarne izbore zakazane za decembar.

"Poslali smo svoju decu na kraj sveta da ih sačuvamo od nepravde! Odakle? Od nepravde u sopstvenoj zemlji" Hoćemo li nastaviti tako da živimo drugovi, prijatelji, majke, roditelji? U bedi? Koliko još može da se izdrži? Zamislite da moramo ovako da živimo još četiri države, da li to možete da izdržite? Mi ne želite! Odgovor je na ovom trgu večeras. Ovaj odgovor ovde na ovom trgu večeras mora da se slije u glasačke kutije 11. decembra ako je vaš izbor da živite u Makedoniji", obratio se Zaev žiteljima Prilepa.

On je kazao da SDSM ima plan u pet tačaka. Prva su veće plate - prosečna oko 500 evra, druga su nova radna mesta.

"Podržaćemo domaće firme sa 140 miliona evra direktno iz budžeta. To će otvoriti nova radna mesta. Mladi ljudi će ovde raditi", obećao je Zaev i nastavio: "Petnaest odsto poreza na dodatu vrednost od fiskalnih računa vraćaće se svakom građaninu. To znači 30.000 denara dodatno svakoj porodici... Taj novac znači sobu za dete, to je radost na licu vašeg deteta. Lider SDSM je obećao besplatno lečenje u državnim zdravstvenim institucijama.

Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

"Svaki korisnik državnog zdravstva dobiće besplatno bolničko lečenje. Više se neće plaćati bolnice. Bića pravde! Svako ko je ukrao od vas, građani, ko je ukrao od vaših života - odgovaraće! I ne samo što će odgovarati, nego će i pare morati da vrati direktno građanima Makedonije", objasnio je Zaev svoj plan koji je, kako je rekao, zasnovan na nauci, istoriji i činjenicama.

"Vi znate da ovaj plan nije bajka, kako kaže Nikola Gruevski. Otkuda bi on i znao šta je bajka? Gruevski nije ništa drugo osim kriminalc, bandit, mafijaš. Ova vlada ne može da donese ništa dobro Makedoniji. S Nikolom Gruevskim se ne može napred. Za život u Makedoniji neophodne su promene i biće promena 11. decembra u našoj Makedoniji", završio je on.

(Plusinfo.mk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track