VIDEO ZAEV PREDSTAVIO PROGRAM NOVE MAKEDONSKE VLADE: Dosta je bogaćenja funkcionera na račun građana
Foto: AP

Odlučno

VIDEO ZAEV PREDSTAVIO PROGRAM NOVE MAKEDONSKE VLADE: Dosta je bogaćenja funkcionera na račun građana

Severna Makedonija -

Lider SDSM Zoran Zaev pozvao je stranke iz nove parlamentarne većine da podrže program nove reformske vlade koju je prezentovao.

Pozvao je opoziciju da komentariše ovaj program i da ga podrži, kao i predsednika Đorđa Ivanova da pogleda program, a građane koji protestuju da se vrate svojim domovima i da budu spokojni.

"Program nove vlade biće posvećen jedinstvu Republike Makedonije, nova većina deklariše jaku volju koja će biti fokusirana na reforme, na članstvo u NATO i EU. Danas sam tu da pokažem da ću biti premijer podjednako svim građanima", rekao je Zaev.

Zaev je pozvao građane da se ne uznemiravaju zbog lažnih vesti.

"Program nove vlade sadrži principe predizborne kampanje SDSM, kao i partija koje su je podržale. Naš strateški cilj je bolji život svih građana, povratak demokratije, vladavina prava, efikasne institucije, integracija u EU i u NATO. Obećavam da će Republika Makedonija da bude država svih građana. Nema više bliskih i manje bliskih vlasti", rekao je on.

Zaev je poručio da će nova vlada raditi i na otklanjanju korupcije i poručio da političari više neće moći da se bogate na račun građana.

"Dosta je bogaćenja funkcionera na račun građana", rekao je Zaev.

Inače, Zaev još uvek nije dobio mandat od makedonskog predsednika Ivanova.

"Sve što radi naš politički protivnik vodi ka podeli Makedonije. Znaju da promene nose pravnu odgovornost za kriminalce. Narod ne sme da bude izigran i izneveren od strane nijedne sranke. Najveća promena će biti u načinu vođenja politike u Makedoniji. Makedonija je zrela za novi način vođenja državne politike. Došlo je vreme da poličari snose odgovornost. Omogućićemo kontrolu na vlasti iz građanskih ogranizacija. Potrebno je učestvovanje svakoga u ovim reformama. Pozivam sve građane da se uključe u reforme zato što ste vi građani glas demokratije. Nema više zaštićenih", rekao je Zaev.

(plusinfo.mk)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Vesti 10.03.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track