ZATVOR ZA BATINAŠE: Nova privođenja zbog krvavog napada u Sobranju
Foto: Reuter 27.04.2017.

Kazna za nasilje

ZATVOR ZA BATINAŠE: Nova privođenja zbog krvavog napada u Sobranju

Severna Makedonija -

Osnovni sud Skoplje 1 odredio je u utorak zatvor u trajanju od osam dana još jednom licu povezanom sa događajima u Sobranju od 24. aprila, na osnovu krivične prijave koju je podnelo Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije.

"U Osnovni sud Skoplje 1 popodne je sprovedeno još jedno lice koje je deo grupe od 15 lica povezanih s incidentima u Sobranju Republike Makedonije za koje je Osnovno javno tužilaštvo u Skoplju podnelo predlog koji je prihvaćen i tom licu je određen pritvor u trajanju od osam dana", saopštio je ovaj sud.

Makedonska policija je juče Osnovnom javnom tužilaštvu u Skoplju podnela još pet krivičnih prijava protiv lica koja su prošlog četvrtka učestovala u neredima u zgradi Sobranja.

Prema saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, pet novih krivičnih prijava podneto je na osnovu snimaka dobijenih od medijskih kuća i video zapisa bezbednosnih kamera u Sobranju.

Za sada je podneto ukupno 20 krivičnih prijava protiv lica koja su ušla u parlamet i učestovala u neredima nakon što su, posle završene sednice, poslanici SDSM i albanskih partija izabrali Talata Džaferija za predsednika Sobranja.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Najdramatičniji trenuci protesta u Skoplju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track