ZAEV ISPRAVLJA GREŠKE BIVŠE VLASTI: Zbog lošeg projektovanja autoputeva cena im skače za 100 miliona evra
Foto: Wikipedia

skandalozno

ZAEV ISPRAVLJA GREŠKE BIVŠE VLASTI: Zbog lošeg projektovanja autoputeva cena im skače za 100 miliona evra

Severna Makedonija -

Greške i problemi koji su primećeni u toku izgradnje autoputa Kičevo-Ohrid koštaće makedonsku državu bar 100 miliona evra za dodatne troškove. Premijer Zoran Zaev izjavio je u utorak da je na nekoliko meseci odložena izgradnja autoputeva Miladinovci - Štip i Kičevo - Ohrid jer su proimećene greške u pojektovanju, i nisu blagovremeno rešena imovinska pitanja na trasi autoputa. On će se uskoro sastati sa kineskim izvođačem radova i drugim stranama uključenim u projekte za izgradnju autoputeva kako bi se pronašlo brzo rešenje za kašnjenje u radovima.

Prema pisanju Dojče vele, najveći problem je u dizajnu padina na autoputu Kičevo-Ohrid koje su ocenjene kao "pogrešne", a i to na četiri deonice autoputa. Ova sekcija je 57 km duga a planirana je izgradnja 7 mostova, 22 vijadukta, 6 nadvožnjaka, 13 podvožnjaka i tunela.

Izgradnja autoputa Kičevo-Ohrid počela je u maju 2014. godine. VMRO-DPMNE je potpisao ugovor za izgradnju sa kineskom kompanijom u iznosu od 373 miliona evra. Građevinske radovi izvode kineske kompanije "Sinohidro" a podizvođači makedonske kompanije "Granit" i "Transmet" Seada Kočan.

Foto: Wikipedia

POGLDEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Koliko su para građani Srbije dali za Vučićevu kampanju?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja