APELACIONI SUD POTVRDIO: Gruevskom će biti oduzet pasoš
Foto: Profimedia

SLUČAJ TITANIK

APELACIONI SUD POTVRDIO: Gruevskom će biti oduzet pasoš

Severna Makedonija -

Apelacioni sud u Skoplju potvrdio je odluku krivičnog suda o oduzimanju pasoša bivšem premijeru i lideru najveće opozicione stranke u Makedoniji VMRO DPMNE Nikoli Gruevskom, preneli su makedonski mediji.

Time je Apelacioni sud odbio zahtev Gruevskog, koji je optužen u predmetu Specijalnog tužilaštva za prosluškivane razgovore, da mu vrati pasoš, ali i zahtev tog tužilaštva da mu odredi pritvor.

Bivši premijer je u petak na saslušanju pred Apelacionim sudom, tražeći da mu se vrati pasoš, rekao da nema nameru da beži, već da namerava da pobedi i ponovo se vrati na vlast u Makedoniji, dodajući da je obaveza da se redovno javlja sudu "politička degradacija".

Gruevski je u tom slučaju nazvanom "Titanik" optužen za zločinačko udruživanje radi izbornih prevara, zajedno sa više visokih funcionara VMRO DPMNE i bivših ministara u njegovim vladama.

Apelacioni sud je potvrdio odluke prvostepenog suda o oduzimanju pasoša optuženima u istom slučaju, bliskim saradnicima Gruevskog, bivšoj ministarki unutrašnjih poslova Gordani Jakulovskoj, bivšem ministru za transport i veze Miletu Janakievskom i sekretarima vlada Gruevskog, Martinu Protudjeru i Kirilu Božinovskom.

Odluke Apelacionog suda kojima je odbio zahteve optuženih u slučaju "Titanik" za vraćanje pasoša, ali i Specijalnog tužilaštva za određivanje mere pritvora, biće objavljene sutra.

Kurir.rs/Beta

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track