ŠEFU GRČKE DIPLOMATIJE PRETE SMRĆU ZBOG MAKEDONIJE: 3 metka smo spremili za tebe i tvoju porodicu!
Foto: EPA/TUMAY BERKIN

UGROŽEN MU ŽIVOT

ŠEFU GRČKE DIPLOMATIJE PRETE SMRĆU ZBOG MAKEDONIJE: 3 metka smo spremili za tebe i tvoju porodicu!

Severna Makedonija -

Ministar inostranih poslova Grčke Nikos Kocijas, koji vodi pregovore s Makedonijom oko imena te bivše jugoslovenske republike, dobio je u sredu uveče nepotpisano pismo u kom je njemu i njegovoj porodici zaprećeno smrću.

"Imamo tri metka za tebe", piše, između ostalog, u pretećem pismu koje je Kocijas dobio, izjavio je ministar za zaštitu građana Nikos Toskas dodajući da se u pismu preti i Kocijasovoj porodici.

"Ovakva pisma se ne smeju slati ljudima. Počinioci će biti privedeni pravdi i odgovaraće", kazao je Toskas. On je ovo preteće pismo nazvao neprihvatljivim i pozvao je ostale političke partije da ga osude.

Rojters prenosi da se u pismu preti Kocijasu i njegovoj porodici zbog napora šefa grčke diplomatije da reši spor oko imena Makedonije, dok grčka agencija ANA ne navodi da je Toskas direktno povezao pismo i spor oko imena.

ANA, ipak, ističe da je Toskas rekao da će na skupu u Atini u subotu, koji se organizuje zbog spora oko imena Makedonije, biti raspoređene jake policijske snage. Grčka se protivi upotrebi imena "Makedonija" od kako se ta zemlja odvojila od Jugoslavije 1991. godine.

I Kocijas se oglasio na Tviteru.

"Određeni mediji, kako štampani tako i TV kanali, godinama su me klevetali i tako me obeležili kao metu. Ljuti ih što niko ne može da me skrajne. Oni su podstakli pretnje mom fizičkom integritetu i životu. Očekujem da Nova demokratija i Sveti sinod bezrezervno osude ovakve akcije", napisao je Kocijas.

Kurir.rs/Tanjug/The Greek Observer

Foto: EPA/TUMAY BERKIN

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) DEFINITIVNO REŠENJE ZA MAKEDONIJU? Od ovih 6 predloga jedno će biti ime susedne države!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track