GRADSKI FIJAKER OJADIO SKOPLJE: Skup projekat namenjen turistima se pokazao kao nerentabilan
Foto: Plusinfo.mk

PROPALA INVESTICIJA

GRADSKI FIJAKER OJADIO SKOPLJE: Skup projekat namenjen turistima se pokazao kao nerentabilan

Severna Makedonija -

Za troškove gradskog fijakera je do 2017. godine, iz budžeta grada dato 10.779.317 denara, dok su prihodi iznosili samo 1.283.640 denara.

Projekat "Fijaker" u gradu Skoplju pokazao se skupom "ekskurzijom" bivšeg gradonačelnika Koceta Trajanovskog. Iz gradske kase je 2012. godini, za nabavku je izdvojeno 40.000 evra i svake godine za njegovo održavanje i dalje troši oko 35 000 evra.

Gradska uprava kaže da su troškovi održavanja visoki i da su prihodi minimalni. Kupovina fijakera i ukupni izdaci za subvencije iz budžeta grada do 2017. iznosili su 10.779.3170 denara, dok su prihodi od prodaje i usluga karata u istom periodu iznosili su samo 1.283.640 denara, gotovo jednu osminu prihoda.

Godišnji prihodi od usluga i prodaju karata za korišćenje fijakera kreću se iz između 200.000 i 300.000 denara, i nisu dovoljno ni za redovne godišnje usluge veterinarskih usluga potrebnih za konje. "Ovo je neprofitabilan i skup projekat. Interes građana za korišćenje usluga prevoza je mali, i čini neopravdane troškove za ovaj projekat. Iz tih razloga, vredi razmisliti o prodaji fijakera ", kažu iz uprave grada. Pored finansijske neopravdanosti, trebae naglasiti da su za ovu uslugu kupljeni skupi konji lipicaneri koji zahtevaju drugačiji tretman. Pitanje je koliko je humano što su te životinje provele veći deo vremena u štalama.

Pitanje je da li će se grad odlučiti da proda konje i fijakere i da li će neko biti odgovoran za kupovinu konja i lošeg procenu opravdanosti ovog projekta.

Kurir.rs/Plusinfo.mk

Foto: Plusinfo.mk

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: PREDSEDNIK EVROPSKE KOMISIJE JASAN! Evo kada će Srbija i Crna Gora ući u EU!?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track