ONI SU ZVEZDE KARNEVALA U STRUMICI: Tivćani maskom oduševili Makedonce!
Foto: Vijesti.me/ NVO Maškarada, Foto: Vijesti.me/ NVO Maškarada

KOLEKTIVNA MASKA

ONI SU ZVEZDE KARNEVALA U STRUMICI: Tivćani maskom oduševili Makedonce!

Severna Makedonija -

NVO Maškarada iz Tivta učestvovala je minulog vikenda sa svojom trećom kolektivnom maskom "Lepotica i zver" i ekipom od 30 članova na čuvenom Strumičkom karnevalu u Makedoniji, koji je proglašen za jedan od sedam najatraktivnijih zimskih svečanosti u Evropi.

"Među 42 grupe i preko 2.000 maskiranih ljudi iz više država Evrope, pa čak i iz daleke Arube iz Kariba, Maškarada se u karnevalskoj povorci izdvojila fenomenalnim kostimima i rekvizitima i izazvala sjajne reakcije publike koja nije skrivala oduševljenje. Dokaz za to je bezbroj snimljenih fotografija, a nastup je krunisan završnim performansom na trgu koji je prema rečima posmatrača bio jedan od najupečatljivijih“, saopšteno je iz te tivatske karnevalske grupe.

Na svečanom prijemu kod gradonačelnika Strumice Koste Janevskog, kojem su prisustvovali premijer Makedonije Zoran Zaev sa ministrima makedonske Vlade, kao i ambasador Crne Gore Predrag Mitrović i kompletan Internacionalni bord Federacije evropskih karnevalskih gradova (FESCC), predstavnici Maškarade su razmijenili prigodne poklone sa domaćinima.

Nastup Maškarade na Strumičkom karnevalu iskorišćen je i za promociju prvog međunarodnog karnevala u Tivtu koji je zakazan za 9. jun ove godine.

Kurir.rs/ Vijesti.me

Foto: Vijesti.me/ NVO Maškarada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track