Najnovije vesti

SKANDAL U DOMU ZA MALOLETNIKE: Dve devojčice ostale u drugom stanju, jedna odlučila da zadrži bebu
Foto: Profimedia

sramota

SKANDAL U DOMU ZA MALOLETNIKE: Dve devojčice ostale u drugom stanju, jedna odlučila da zadrži bebu

Severna Makedonija
21:55h

Sedamnaestogodišnja štićenica doma za maloletnike "25. maj" u Skoplju, ostala je u drugom stanju i odlučila da zadrži bebu, čiji je otac štićenik doma. Njenu sudbinu neće deliti 15-godišnje maloletnica iz iste kuće koja je odlučila da prekine trudnoću.

Vest da su  dve tinejdžerke zatrudnele u istom domu ponovo je stavila u fokus javnosti dom u kome je ranije 13-godišnjakinja posle seksualnog zlostavljanja abortirala.

Sve tri devojke povezuje jedne stvar, one su sportistkinje i briga države. Međutim, za Ministarstvo rada i socijalne politike, sva tri slučaja su različita. Dve devojke nisu bile žrtve seksualnog zlostavljanja kažu u ministarstvu. "Ove dve trudnoće su sasvim drugačije od slučaja sa 13-godišnje devojke, jer se  ne radi o silovanju ili zlostavljanju. Međutim, danas socijalna inspekcija proverava rad ove dve institucije, a svaki slučaj će se razmatrati odvojeno ", kažu iz Ministarstva rada i socijalne politike. S druge strane, zamenik Narodnog ombudsmana osuđuje ovu poziciju i smatra da država mora da brine o maloletnicima  bez obzira da li je došlo do seksualnog zlostavljanja. 13-godišnja devojčica koja je već godinama seksualno zlostavljana je sada u sigurnoj kući.

U međuvremenu, dom "25. maj" je dobio novog direktora, nakon jučerašnje ostavke dugogodišnjeg rukovodioca Stevča Sokolovskog, iz moralnih razloga.

Kurir.rs/24 vesti.mk

Foto: Profimedia

POGLEDAJ BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) OVO JE OPTUŽNICA PROTIV ZORANA MARJANOVIĆA! Ćerka bila na nasipu, dok joj je otac ubijao majku!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...