AMBASADA SAD U SKOPLJU: Važno je da Sobranje nastavi neophodne reforme
Foto: Profimedia

U svetlu usvajanja Zakona o Jezicima

AMBASADA SAD U SKOPLJU: Važno je da Sobranje nastavi neophodne reforme

Severna Makedonija -

Važno je da makedonski parlament nastavi sa svojom agendom i fokusira se na neophodne reforme sa svim partijama koje su rekle da ih podržavaju na putu ka evropskim i evroatlantskim integracijama zemlje, saopštila je američka ambasada u Skoplju reagujući na poslednje događaje u vezi sa usvajanjem Zakona o upotrebi jezika u Sobranju.

U saopštenju Ambasade se podseća da je premijer Zoran Zaev juče rekao da je dužnost i odgovornost vlade i političkih lidera u Makedoniji da slede interese svih građana u Makedoniji.

Što se tiče Zakona u upotrebi jezika zamenik premijera Bujar Osmani je početkom nedelje u Briselu potvrdio da će makedonska vlada poslati zakon Venecijanskoj komisiji da proceni i da preporuke kako bi se osiguralo da zakon bude u skladu sa evropskim standardima, navela je Ambasada SAD.

Ambasada naglašava da je zvaničnik Stejt departmenta Ves Mičel u utorak u Skoplju rekao da je Makedonija načinila ogroman napredak u procesu izgradnje snažne demokratije.

Makedonija ima šansu da napravi napredak na svom putu ka EU i NATO koji podržava velika većina građana, zaključila je Ambasada SAD.

Kurir.rs/Tanjug/Sloboden pečat

Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track