METAK ZA ŠEFA GRČKE DIPLOMATIJE: Zbog pregovora sa Makedonijom Nikos Kocijas dobio preteće pismo
Foto: EPA/TUMAY BERKIN

šokantno

METAK ZA ŠEFA GRČKE DIPLOMATIJE: Zbog pregovora sa Makedonijom Nikos Kocijas dobio preteće pismo

Severna Makedonija -

Nakon što je za sledeću nedelju najavljena poseta grčkog ministra inostranih poslova Nikosa Kocijasa Makedoniji, on je ponovo dobio preteće pismo u kome je bio metak.

Očekuje se da Kocijas u Makedoniji usvoji nacrt sporazuma sa predlozima za rešavanje spora oko imena. Prema novinama "Ta Nea", početkom nedelje je u Ministarstvo spoljnih poslova Grčke, stigao metak u pismu upućenom Nikosu Kocijasu "Ta nea" piše da nije potpuno poznato šta se tačno desilo, niti da li je bezbedonosna provera pošiljki u toj instituciji funkcionisala.

Metak je zajedno sa pismom, odmah upućen policiji da istraži i otkrije pošiljaoca. Ministar pravde Grčke i grčki premijer su takođe obavešteni o predmetu. Ovo je drugi put da šef grčke diplomatije prima anonimno pismo sa metkom i pretnjama. Početkom februara, Nikos Kocijas je dobio pismo u kom se navodi: "Imamo tri metka spremne za vas i vašu porodicu. Jedan za svaku Makedoniju. " Kocijas, prema najavama grčkih medija, stiže u Skoplje 22. i 23. marta na sastanak sa makedonskim ministrom inostranih poslova Nikolom Dimitrovom.

Kurir.rs/Sloboden pečat

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV VESTI) OVO SU TEME RAZGOVORA BEOGRADA I PRIŠTINE U BRISELU!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track