NOVA RUNDA PREGOVORA MAKEDONIJE I GRČKE: Susret Dimitrova, Kocijasa i Nimica 25. aprila u Beču
Foto: Sloboden pečat

NOVA RUNDA PREGOVORA MAKEDONIJE I GRČKE: Susret Dimitrova, Kocijasa i Nimica 25. aprila u Beču

Severna Makedonija -

Nova runda pregovora Makedonije i Grčke održaće se 25. aprila u Beču, gde će se šefovi diplomatija dve zemlje ponovo sresti sa medijatorom UN Metjuom Nimicem, javili su danas makedonski mediji, pozivajući se na grčke izvore.

Taj datum novog sastanka ministara spoljnih polova Makedonije i Grčke, Nikole Dimitrova i Nikosa Kocijasa spominje se u novinarskim krugovima, ali još nema zvanične potvrde.

Vrlo je verovatno da će se novi razgovori u Beču odnositi na vremenski period i rokove za rešavanje spora Atine i Skoplja oko imena Makedonije.

Taj informativni portal navodi da se novi susret planira u velikoj tajnosti.

Dimitrov i Kocijas su posle poslednjeg sastanka, koji je održan u 12. aprila u Ohridu, najavili da će se sresti na dve konferencije koje se održavaju u maju u Grčkoj.

Prva je regionalna konferencija 3. i 4. maja u Solunu, a druga je Konferecija za Evropu 11. i 12. maja, koja će biti održana u mestu Sunio, 70 kilometara od Atine.

Dvoipodecenijski spor Atine s Makedonijom oko njenog prava na taj naziv koje nosi i severna grčka oblast, godinama blokira evroatlantske integracije Makedonije.

Grčka smatra da ustavno ime implicira teritorijalne pretenzije severnog suseda.

Kurir.rs/Sloboden pečat/Beta

Foto: Sloboden pečat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track