ZAEV SA GRADONAČELNIKOM ATINE: Mi smo odgovorni za budućnost sadašnjih i budućih generacija i treba da razvijamo prijateljske odnose
Foto: Sloboden Pečat

SUSRET

ZAEV SA GRADONAČELNIKOM ATINE: Mi smo odgovorni za budućnost sadašnjih i budućih generacija i treba da razvijamo prijateljske odnose

Severna Makedonija -

Koraci za izgradnju poverenja, poput potpisanog sporazuma o saradnji između Skoplja i Atine, predstavljaju istorijske korake uspostavljanja mostova saradnje, rečeno je na sastanku premijera Makedonije Zorana Zaeva i gradonačelnika Atine, Jorgosa Kaminisa.

"Mi smo odgovorni za budućnost sadašnjih i budućih generacija i treba da razvijamo prijateljske odnose. Skoplje je najveći grad u Makedoniji, te će biti važna razmena iskustava između našeg glavnog grada i Atine", rekao je makedonski premijer Zaev.

Gradonačelnik Atine Kaminis je rekao da je otvorena prilika da vlade dve zemlje pronađu rešenje za otvoreno bilateralno pitanje.

"Grčka je jedna od najstarijih zemalja članica NATO i EU i mora biti lider u obezbeđivanju evroatlantske budućnosti čitavog regiona. Radimo na ključnim reformskim procesima, gradimo društvo za sve građane i uradićemo sve što je do nas da pronađemo obostrano prihvatljivo rešenje. U međuvremenu, dobro je da postoji politička volja, da ojačamo poverenje, međusobnu saradnju i dobrosusedske odnose", dodao je Zaev.

Kurir.rs/ Sloboden pečat

Foto: Sloboden pečat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track