KRVAVI OBRAČUN KOD TETOVA: Ubijen opasan kriminalac, naoružan do zuba! Bacao bombe na policiju, specijalci ga LIKVIDIRALI
Foto: Sloboden pečat

POKUŠAJ HAPŠENJA BEGUNCA

KRVAVI OBRAČUN KOD TETOVA: Ubijen opasan kriminalac, naoružan do zuba! Bacao bombe na policiju, specijalci ga LIKVIDIRALI

Severna Makedonija -

Makedonski specijalci ubili su u ponedeljak u oružanom obračunu odbeglog osuđenika J.R. (38) posle neuspešnog pokušaja hapšenja na osnovu međunarodne i centralne poternice za izdržavanje ukupne kazne zatvora od 26 godina i 10 meseci.

Kako je saopštila makedonska policija radi se o osobi protiv koje je u periodu od 2000. do 2016. godine podneto šest krivičnih prijava za izvršenje 16 teških krivičnih dela, među kojima su ubistvo, ubistvo u pokušaju, otmice, protivpravno lišavanje slobode, nedozvoljeno drženje oružja, teške krađe, razbojništva.

U prethodna četiri pokušaja policije da ga uhapsi, begunac je uspevao da pobegne uz upotrebu oružja.

foto: Sloboden pečat

S obzirom na bezbednosne procene, da razbojnik predstavlja sigurnosnu i ozbiljnu pretnju po život građana i policijskih službenika, pripremljen je poseban plan za njegovu hapšenje i privlačenje.

Pri pokušaju hapšenja on je najpre napao policiju ručnom bombom, a onda pokušao da pobegne naoružan automatskom puškom, sa tri okvira municije, karabinom, pištoljem marke TT 7.62 i četiri ručne bombe, zaštićen pancirnim prslukom.

U žestokoj razmeni vatre begunac je ubijen.

Kurir.rs/ Sloboden pečat

Foto: Sloboden pečat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track