LIDER GRČKE OPOZICIJE PORUČIO SKOPLJU: Ili 180 makedonskih poslanika da glasa za ili referendum
Foto: Profimedia

jasno

LIDER GRČKE OPOZICIJE PORUČIO SKOPLJU: Ili 180 makedonskih poslanika da glasa za ili referendum

Severna Makedonija -

Naš stav je jasan i obuhvata dve stvari ili 180 poslanika ili referendum, izjavio je potpredsednik nezavisnih Grka, Panajotis Zguridis u pogledu ratifikacije sporazuma sa Makedonijom u grčkom parlamentu.

U intervjuu grčkom radiju Real FM je ponovio stav koalicionih partnera u grčkoj vladi da je odluka između Makedonije i Grčke treba da budu doneta velikom većinom (180 umesto 151 poslanika), inače će se povući iz vlade . Zguridis takođe poriče informacije o tome da će Ugovor dobiti glasove poslanika Nezavisnih Grka.

"Neće biti narodnih poslanika nezavisnih Grka koji će glasati za sporazum", kaže Zviridis.

Na pitanje u vezi sa informacijama da je ruski faktor pokušao da mitom osigura održavanje proteste u severnoj Grčkoj, Zguridis je rekao da "niko nema treba da podmiti Nezavisne Grke da drže poziciju koju imaju od samog početka" prenosi MIA iz Atine.

"Ja sam lično učestvovao u masovnim protestima, prvo u Solunu, a zatim u Atini, ali to je bilo zbog položaja i odnosa samostalnih Grka, jer je pozicija još od osnivačkog kongresa stranke pozicija da naš severni sused ne treba da ima u svom imenu naziv Makedonija", objašnjava potpredsednik Nezavisnih Grka u intervjuu za grčki radio.

Kurir.rs/Plusinfo.mk

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track