SMENJEN DIREKTOR MAKEDONSKE POLICIJE: Poslao ćerku službenim automobilom na letovanje u Grčku, pa pokušao da se opravda (VIDEO)
Foto: Plusinfo.mk

nije uspeo da se izvuče

SMENJEN DIREKTOR MAKEDONSKE POLICIJE: Poslao ćerku službenim automobilom na letovanje u Grčku, pa pokušao da se opravda (VIDEO)

Severna Makedonija -

Vlada Makedonije razrešila je danas direktora policije Lazara Velkovskog zbog toga što je službeno vozilo koristio za privatne potrebe.

Smenu direktora Biroa javne bezbednosti zatražio je ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski, posle višednevnih medijskih napisa da je službenim rendž roverom Velkovski 2. avgusta poslao ćerku na odmor u Grčku.

Prema nekim medijima, koji su objavili snimak belog rendž rovera "diskaveri sport" na grčkim putevima i u jednom kampu, sa ćerkom su bile i njene prijateljice, a automobil je vozio policijski telohranitelj.

Velkovski je, posle nekoliko dana ćutanja, pokušao da slanje ćerke službenim luksiznim vozilom sa obezbeđenjem opravda navodnim pretnjama njegovoj porodici.

Premijer Makedonije Zoran Zaev je rekao da Velkovski, koji je član vladajućeg SDSM, napravio grešku i da mora da snosi ogovornost, ali i da će ostati da radi u Ministarstvu unutrašnjih poslova zbog stručnosti.

Vlada Makedonije je odlučila da do imenovanja novog direktora polcije tu funciju obavlja Besir Deari, dosadašnji zamenik Velkovskog.

Kurir.rs/Sloboden pečat/Beta

Foto: Plusinfo.mk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track