MALI GENIJE IZ SKOPLJA: Đorđi (8) može da složi Rubikovu kocku za manje od 5 sekundi, a za nekoliko stotinki mu je izmakao svetski rekord (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

talenat

MALI GENIJE IZ SKOPLJA: Đorđi (8) može da složi Rubikovu kocku za manje od 5 sekundi, a za nekoliko stotinki mu je izmakao svetski rekord (VIDEO)

Severna Makedonija -

Mali Đorđi Češmadijevski (8) iz Skoplja pravi je šampion u sklapanju Rubikove kocke, može da je složi za svega 5 sekundi!

Drži dva nacionalna rekorda, najbolje vreme mu je bilo 4,37, a prosečno 6,77.

Nedavno je učestvovao i na međunarodnom takmičenju u slaganju Rubikove kocke koje se održalo u Tirani, a bio je najmlađi takmičar.

"Pre nego što se počne sa slaganjem, takmičar ima 12 sekundi da pregleda kocku. Nije teško, naučiću vas", kaže mali Skopljanac.

foto: Youtube/Printscreen

Korejanac, Seung Beom Čo, koji je u oktobru prošle godine na svetskom forumu u ovoj disciplini u Čikagu Rubikovu kocku složio za manje od pet sekundi postavio je tada novi svetski rekord. U slaganju Rubikove kocke njemu je bilo potrebno četiri i po sekunde.

Svega pola sekunde sporiji od njega je Češmedžievski.

Đorđi se za ovu igračku zainteresovao pre tri godine, kada je na odmoru sasvim slučajno pronašao Rubikovu kocku. U početku mu je išlo sporije, slagao je po ceo dan, a potom je to radio sve brže i brže. Danas je najmlađi u Makedoniji koji za svega pet sekundi može da složi Rubikovu kocku. I ne samo to, složi je i zatvorenih očiju.

"Ovo je vežba za ruke, prste i mozak. Drugari me mole da im pomognem u slaganju, a ja kažem 'Ne, moraćeš sam da naučiš'", rekao je Đorđi i priznao da mu je u slaganju kocke u početku mnogo pomogao internet.

Kurir.rs/Kanal5/Deca.mk Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja