Najnovije vesti

VMRO-DPMNE TRAŽI DA POSLANICI KOJI SU GLASALI ZA PROMENU IMENA VRATE MANDATE: Petorica članova isključena iz stranke
Foto: Sloboden pečat

DRAMATIČNA SEDNICA

VMRO-DPMNE TRAŽI DA POSLANICI KOJI SU GLASALI ZA PROMENU IMENA VRATE MANDATE: Petorica članova isključena iz stranke

Severna Makedonija

U Skoplju je u ponedeljak, pola sata pre ponoći, okončana višečasovna sednica Centralnog komiteta makedonske opozicione stranke VMRO-DPMNE nakon koje je potpredsednik Aleksandar Nikoloski poručio osmorici poslanika stranke koji su glasali za Prespanski sporazum da vrate mandate.

"Tražimo od osam poslanika da mandate, dobijene zahvaljujući poslaničkoj listi VMRO-DPMNE i građanima koji podržavaju politiku VMRO-DPMNE, a koji su glasali za otpočinjanje ustavnih izmena u Sobranju sa ciljem promene ustavnog imena Republike Makedonije, vrate građanima i da podnesu neopozive ostavke", izjavio je Nikoloski koji je ovu sednicu nazvao "istorijskom".

Makedonski mediji objavili su prethodno da su na sednici iz stranke isključeni Sašo Mijalkov, bivši član Izvršnog komiteta VMRO-DPMNE i načelnik Uprave za bezbednost i kontraobaveštajni rad, kao i bivši ministar zdravstva Nikola Todorov.

Na sednici je, prema navodima medija, razrešen dužnosti i dosadađnji potpredsednik stranke i gradonačelnik Kavadaraca Mitko Jančev, kao i član Izvršnog komiteta Kostadin Bogdanov, a poslanik Pančo Minov sinoć je izjavio da napušta poslaničku grupu VMRO-DPMNE.

"Ako je razrešen Mitko Jančev, ja izlazim iz koalicije sa VMRO-DPMNE. I biću van te koalicije dokle god je (Hristijan) Mickoski predsednik VMRO-DPMNE", rekao je Minov.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Sloboden pečat

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...