Najnovije vesti

GRUEVSKI MORA IZA REŠETAKA: Bivšem makedonskom premijeru odbijena žalba na rešenje o izdržavanju kazne!
Foto: Sloboden pečat

gotovo

GRUEVSKI MORA IZA REŠETAKA: Bivšem makedonskom premijeru odbijena žalba na rešenje o izdržavanju kazne!

Severna Makedonija

Krivični savet odeljenja za organizovani kriminal i korupciju Osnovnog suda u Skoplju, odbio je večeras žalbe Nikole Gruevskog i njegovih advokata i potvrdio rešenje o izvršenju zatvorske kazne za bivšeg premijera i lidera VRMO-DPMNE.

Gruevski treba da se javi u zatvor "Šutka" radi izdržavanja dvogodišnje zatvorske kazne u predmetu "Tenk", javila je MIA.

 

Makedonsko Sobranje ranije danas nije oduzelo mandat poslaniku vodeće opozicione stranke VMRO-DPMNE i bivšem premijeru Nikoli Gruevskom.

 

MIA prenosi da je "za" predlog Komisije za mandatno-imunitetna pitanja za oduzimanje mandata Gruevskom glasalo 58 poslanika, a 27 se izjasnilo "protiv". Za oduzimanje mandata bila je potrebna dvotrećinska većina od 80 poslanika.

Ta komisija Sobranja je u sredu većinom glasova preporučila oduzimanje poslaničkog mandata nekadašnjem predsedniku vlade zbog izdržavanja dvogodišnje zatvorske kazne za nabavku luksuznog automobila marke "mercedes" u predmetu "Tenk" koji vodi makedonsko Specijalno javno tužilaštvo.

 

MIA navodi da se današnjom odlukom poslanika ne odlaže izvršenje zatvorske kazne Gruevskom koji je juče trebalo da se pojavi u zatvoru, ali je on zajedno sa advokatima podneo žalbu na izvršenje.

 

Kurir.rs/Sloboden pečat/Tanjug

Foto: EPA

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...