Najnovije vesti

JEZIVE SCENE SA DEPONIJE U MAKEDONIJI: Svinje jedu najgore ĐUBRE, pa završavaju na trpezama! (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube

BLIZU BITOLJA

JEZIVE SCENE SA DEPONIJE U MAKEDONIJI: Svinje jedu najgore ĐUBRE, pa završavaju na trpezama! (VIDEO)

Severna Makedonija

Desetak kilometara od Bitolja, na jugu Makedonije, nalazi se deponija Meglenci na kojo dnevno završi 80 tona otpada, a godišnje čak 25.000 tona. Deponija Meglenci ovih dana je privukla pažnju medija jer se na njoj, pored vukova, lisica i pasa godinama unazad slade i svinje iz okolnih sela.

Deponiju je ovih dana posetila ekipa skopske televizije Sitel i ugledala strašnu sliku. Desetak svinja su rovale po đubretu, a oko njih su obletali psi lutalice nadajući se da će koji zalogaj ostati i za njih. Deponiju je nadletalo jato čavki. One su strpljivo čekale da svinje i psi odu, pa da i one navale na ostatke komunalnog otpada.

Svinje su na "ispaši" bile same, bez svojih vlasnika. Na deponiju godinama same dolaze i same se vraćaju u okolna sela, najverovatnije Aramtuš i Meglenci.

"Na deponiji se skuplja i divjač, najčešće lisice i vukovi, a zatim nam ujutro napadaju stoku", požalio se Mitat Halimovski iz sela Armatuš.

Na pitanje čije su svinje, nisu dobili precizan odgovor. Žitelji iz ovog kraja šapatom pričaju da u selu Meglenci ima dvoje ljudi koji gaje prasiće i svinje, a potom ih prodaju u Prilepu i okolini. Postavlja se pitanje na čijoj trpezi potom završava ovako đubretom "obogaćeno" svinjsko meso. Iz Javnog preduzeća Komunalec kažu da u radno vreme od 7 do 14 časova, kada na deponiji ima radnika, nema ni svinja, ni sakupljača plastike. Oni dolaze nakon radnog vremena, popodne ili predveče i tokom vikenda.

Kurir.rs/ Sitel.com.mk

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...