Najnovije vesti

SDSM OŠTRO O GRUEVSKOM: Kukavica i begunac može da se vrati, ali samo u zatvorsku ćeliju
Foto: AP

kažu ga glumi žrtvu

SDSM OŠTRO O GRUEVSKOM: Kukavica i begunac može da se vrati, ali samo u zatvorsku ćeliju

Severna Makedonija

Vladajući Socijaldemokratski savez u Makedoniji je, u reagovanju na intervju bivšeg premijera, istakao da Nikola Gruevski "može da se vrati u Makedoniju, državi-članicu NATO-a, ali samo u zatvor".

"Makedonija u sredu dobija svoje mesto u NATO, a kukavica i begunac od pravde Nikola Gruevski će dobiti svoje mesto u zatvorskoj ćeliji", piše u saopštenju stranke aktuelnog premijera Makedonije Zorana Zaeva.

U partijskom saopštenju se navodi da je uspeh Republike Makedonije najveći poraz za Gruevskog, te da "agent Gruevski glumi žrtvu i patološki laže".

foto: EPA / Georgi Licovski

"Građani koji su bile žrtve režimskog i kriminalnog vladanja Nikole Gruevskog odavno su rekli: doviđenja kriminalcu", ističe se u saopštenju SDSM-a.

Dodaje se da je svima jasno da je aktuelni predsednik VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski samo marioneta koja smatra da čuva mesto Gruevskom ali najveća kazna za Gruevskog je što je njemu presudio narod, a sada isto će doživeti i njegova marioneta Mickoski.

foto: Sloboden pečat/Borče Popovski

"Za Mickoskog učlanjenje Republike Makedonije u NATO je istorijska greška. Pion Mickoski je potvrdio da nije na strani naroda, da nije na strani progresivnih snaga, te da nije na strani celog demokratskog sveta", navodi se u saopštenju.

Iz SDSM kažu da je aktuelni predsednik VMRO-DPMNE Mickoski potvrdio da čeka svog šefa iz Budimpešte kako bi napravili novi zaverenički plan protiv Makedonije, ali je zaboravio da Gruevski ide u zatvor, dok će on doživeti još jedan izborni poraz.

"Gruevski može da započne da piše svoje memoare, ali kada bude postao zatvorenik. Vratiće se i izdržaće svoju kaznu u skladu sa standardima naše demokratske i napredne zemlje, članice NATO", zaključuje se u saopštenju SDSM.

Kurir.rs/Tanjug Foto: AP

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...