SDSM: Neće biti vanrednih parlamentarnih izbora jer nisu u interesu građana i države
Foto: Sloboden pečat

PALA ODLUKA

SDSM: Neće biti vanrednih parlamentarnih izbora jer nisu u interesu građana i države

Severna Makedonija -

SKOPLJE - Izvršni odbor vladajuće makedonske SDSM odlučio je da parlamentarni izbori neće biti održani vanredno uz predsedničke izbore, kako je tražila opozicija, a takva odluka obrazložena je interesom građana i države.

"Građani traže rezultate u ekonomiji, reforme i integracije. Državotvorna partija kojoj su interesi građana i države na prvom mestu ne razmišlja o prevremenim parlamentarnim izborima čak i kada je rejting podrške mnogo veći u odnosu na opoziciju", izjavio je portparol SDSM Kostadin Kostadinov posle sednice Izvršnog komiteta stranke.

On je rekao da Makedoniju u aprilu očekuju redovni predsednički izbori i dodao će oni biti kristalno čisti, pošteni i demokratski. Kostadinov kaže da očekuje pobedu kandidata SDSM.

Najuticajnija opoziciona partija VRMO-DPMNE prokomentarisala je da su ovom odlukom SDSM i Zaev pobegli od izbora, ali da neće pobeći od volje naroda. ali da neće pobeći od volje naroda.

"SDSM je u strahu i haosu. Veoma brzo će se suočiti sa istinom i sopstvenim neuspehom. Koliko god da bežiš, ja ću te pobediti, gospodine Zaev, na parlamentarnim izborima, zato što će te narod poraziti. Vratićemo poštovanje naše zemlje Makedonije", napisao je Mickoski na svom profilu na Fejsbuku.

Kurir.rs/Tanjug/Sloboden pečat

Foto: Sloboden pečat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track