NOVI DETALJI TEŠKE SAOBRAĆAJNE NESREĆE U MAKEDONIJI: Autobus pun putnika sleteo u provaliju, poginulo 13 osoba! (VIDEO)
Foto: printscreen YT/kanal5.mk

tragedija

NOVI DETALJI TEŠKE SAOBRAĆAJNE NESREĆE U MAKEDONIJI: Autobus pun putnika sleteo u provaliju, poginulo 13 osoba! (VIDEO)

Severna Makedonija -

U autobuskoj nesreći kod Skoplja, koja se desila danas posle podne, poginulo je 13 putnika, a veći broj je povređen, izjavio je večeras ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče.

On je novinarima rekao da je sedam putnika u autobusu koji se prevrnuo na autoputu Skoplje-Tetovo poginulo na licu mesta, a šestoro u skopskoj gradskoj bolnici "8. septembar".

Teška saobraćajna nesreća se desila danas oko 17.00 na putu Skoplje-Tetovo kada je pun autobus firme "Durmo turs" izleteo sa puta kod sela Laskarci i prevnuo se.Filipče je u izjavi koju je dao u bolnici "8. septembar" rekao da je u tu bolnicu dovezeno 25 povređenih putnika, od kojih je 22 hospitalizovano, dodajući da je četvoro od njih smešteno na intenzivnu negu, dok će troje lakše povredjenih verovatno biti pušteno kući.

U Urgentnom centru Kliničke bolnice "Majka Tereza" nalazi se pet pacijenata, od kojih su trojica lakše povređena, među kojima je i jedna trudnica. Jedna osoba se bori za život, a jedna se sprema za operaciiju, rekao je makedonski ministar zdravlja.

Prema njegovim rečima, policija radi na utvrđivanju identiteta poginulih i među nastradalim nema dece, ali ima mladih u razdoblju od 25 do 30 godina. "Vozač je u svesnom stanju i policija je uzela izjavu od njega", rekao je Venko Filipče.

U spasavanju putnika učestvovao je veliki broj vatrogasaca i medicinskih ekipa, a na lice mesta su odmah bila poslata vozila hitne pomoći zdravstvenog centra iz Skoplja, a angažovale su se i privatne bolnice Sistina, Neuromedika i Remedika.

Prema očevicima, kako prenose mediji sa lica mesta, do nesreće je došlo kada je na autobusu pukla guma zbog čega je vozač izgubio kontrolu i prešao na suprotnu stranu autoputa, probio zaštitnu ogradu i prevrnuo se u provaliju.

Kako su preneli mediji, pred Gradskom bolnocom "8. septembar" večeras su se okupile desetine članova poorodica, rodbine i priijatelja povređenih u očekivanju da dobiju informacije o zdravstvenom stanju njihovih bliskih, a u tu bolnicu je, osim mistra zdravlja večeras došao i ministar policije Oliver Spasovski. ;

Napomenuto je da je u toku utvrđivanje identiteta.

Kurir.rs/Večer

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja