Najnovije vesti

SEVERNA MAKEDONIJA ZAVIJENA U CRNO: Pogledajte kako je došlo do užasne saobraćajne nesreće u kojoj je poginulo najmanje 14 ljudi! (VIDEO)
Foto: EPA

autobus smrti

SEVERNA MAKEDONIJA ZAVIJENA U CRNO: Pogledajte kako je došlo do užasne saobraćajne nesreće u kojoj je poginulo najmanje 14 ljudi! (VIDEO)

Severna Makedonija

Severna Makedonija tuguje posle najteže saobraćajne nesreće u istoriji. Vlada Severne Makedonije je četvrtak i petak proglasila za dane žalosti povodom tragedije na autoputu Skoplje-Tetovo.

Najmanje 14 osoba je poginulo, a 30 je povređeno kada je autobus koji je prevozio 50 putnika iz Skoplja u Gostivar probio dve zaštitne ograde na auto-putu i sleteo sa puta prevrnuvši se na krov.

Vozač koji je preživeo ne seća se ničega. Prava je sreća da u suprotnoj traci nije bilo vozila jer je tragedija mogla da bude još veća.

Iz zasad nepoznatih razloga, putnički autobus je izgubio kontrolu  proklizao preko dve saobraćajne trake iz suprotnog smera, a onda probio i drugu zaštitnu ogradu.

Na kraju se prevrnuo i završio na livadi. Nagađa se da je za sve kriva guma koja je pukla, ali te izjave svedoka službeno još nisu potvrđene. Ostaci autobusa, koji je pretvoren u gomilu lima, prebačeni su u skopsku kasarnu gd eće se uraditi testiranja.

Kurir.rs/dnevnik.hr

Foto EPA

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...