UHAPŠEN BIVŠI DIREKTOR POLICIJE: Mitko Čavkov pritvoren jer je planirao bekstvo iz zemlje!
Foto: Printscreen Sloboden Pečat

razotkriven

UHAPŠEN BIVŠI DIREKTOR POLICIJE: Mitko Čavkov pritvoren jer je planirao bekstvo iz zemlje!

Severna Makedonija -

SKOPLJE - Bivši direktor makedonske policije Mitko Čavkov uhapšen je večeras i odveden u pritvor u Istražni zatvor "Skoplje" na zahtev Tužilaštva za organizovani kriminal.

Skopski krivični sud je Čavkovu odredio pritvor od 30 dana zbog toga što je, prema tom tužilaštvu, bivši direktor policije kome se sudi za učestvovanje u dogadjajima vezanim za nasilni upad u makedonski parlament u aprilu 2017, planirao da beži.

"Po dobijenim operativnim saznajima i zbog straha da će optuženi pobeći i kriti se da bi bi izbegao krivičnu odgovornost Tužilaštvo je zatražilo od suda da mu odredi pritvor", rekli su u Tužilaštvu za organizovani kriminal Severne Makdonije.

Presuda u sudskom procesu za nasilni upad u makedonski parlament, u kome je 17 osoba optuženo za ugrožavanje ustavnog poretka, trebalo bi da bude objavljena u petak, a Čavkovu, ukoliko bude osudjen, preti kazna od najmanje 10 godina zatvora.

Bivši ministar unutrašnjih poslova i direktor policije u vrema nasilja u parlamentu, Mitko Čavkov, već je bio u pritvoru zbog istog slučaja popularno nazvanog "27. april" i "krvavi četvrtak", ali je, prošle godine u aprilu, pušten da se brani sa slobode uz kauciju plaćenu imovinom.

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscreen Sloboden pečat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track