UPAD U SOBRANJE IMA SUDSKI EPILOG: 16 optuženih dobilo 211 godina zatvora
Foto: Sloboden pečat

konačno

UPAD U SOBRANJE IMA SUDSKI EPILOG: 16 optuženih dobilo 211 godina zatvora

Severna Makedonija -

Šesnaest od sedamnaest optuženih u događajima od 27. aprila u dobilo ukupne kazne zatvora u trajanju od 211 godina, dok je oslobođen optužbe Igor Durlovski.

Mitko Čavkov je dobio najveću kaznu od 18 godina, Mitko Pesov 15 godina, Duško Lazarov 15 godina, Goran Gjoshevski - Levi - 15 godina, Oliver Popovski - 13 godina, Oliver Radulov 10 godina, Munir Pepic - 15 godina, Abdulfeta Alimi - sedam godina, Mladen Dodevski - 12 godina, Jane Cento 15 godina, Gorance Angelovski - 12 godina, Igor Jug - 12, Vlatko Trajkovski - 15 godina, Vilijam Mihajlovski - 14 godina, Nikolo Mitrovski - Kolio - 15 godina i Aleksandar Vasilevski Ninja - osam godina,

Tužilac je predložio produženje mere pritvora za osuđenike Mitka Čavkova, Janeta Centa, Igora Juga, Mladena Dodevskog i Vlatka Trajkovskog, jer prema njegovim rečima postoji opasnost od bekstva. Za ostale, za koje je izrečena kazna zatvora, određen je pritvor da se utvrdi pravosnažnost presude.

Oni su osuđeni zbog "terorističke pretnje ustavnom poretku i bezbednosti". Suđenje je počelo u avgustu prošle godine i jedno je od najvećih u nedavnoj makedonskoj istoriji. U početku, proces je počeo protiv 33 optuženika, koji su bili odgovorni za upad u parlament i napade na zakonodavce sadašnje vlade. Međutim, nakon usvajanja Zakona o amnestiji, 15 osoba je pomilovano.

Kurir.rs/Sloboden pečat

Foto: Sloboden pečat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track