ZAEV OSUO PALJBU PO OPOZICIJI: Oni su prazna slama! Napraviću selfi i sa Mickoskim ako se odrekne Gruevskog, ali nije on taj kapacitet!
Foto: EPA

nije štedeo reči

ZAEV OSUO PALJBU PO OPOZICIJI: Oni su prazna slama! Napraviću selfi i sa Mickoskim ako se odrekne Gruevskog, ali nije on taj kapacitet!

Severna Makedonija -

Premijer Severne Makedonije i lider SDSM Zoran Zaev izjavio je da je makedonska opozicija predvođena VMRO-DPMNE "prazna slama" i da "ne nudi ništa za budućnost svog naroda".

"Među nama je razlika u vekovima. Mi koračamo u 21. veku, a naši oponenti su ostali u 19. veku", rekao je Zaev na konvenciji predsedničkog kandidata vladajuće koalicije Steve Pendarovskog koja je održana u Skoplju.

Mickoski
Mickoskifoto: Sloboden pečat/Borče Popovski

Zaev je istakao da Severna Makedonija korača u pravom pravcu i da ne postoji alternativa konceptu koji nudi vladajuća koalicija: zemlja članica NATO sa otvorenim poglavljima sa EU, ozbiljnim reformama i podignutim ekonomskim kapacitetima.

Gruevski
Gruevskifoto: EPA / Georgi Licovski

Premijer Severne Makedonije je dodao da je kad se radi o budućnosti zemlje spreman da sa svakim sedne i razgovara, uključujući i lidera opozicione VMRO-DPMNE Hristijana Mickoskog.

"Nemam nikave predrasude. Spreman sam čak i selfi sa Mickoskim da napravim, ako se odrekne svog prethodnika Nikole Gruevskog. Ali, taj nema kapacitet", rekao je Zaev.

Kurir.rs/Beta Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track