VMRO DPMNE OČEKUJE DOBAR REZULTAT NA IZBORIMA U SEVERNOJ MAKEDONIJI: Optužuju vlast za izborne neregularnosti
Foto: AP/Boris Grdanoski

biranje predsednika

VMRO DPMNE OČEKUJE DOBAR REZULTAT NA IZBORIMA U SEVERNOJ MAKEDONIJI: Optužuju vlast za izborne neregularnosti

Severna Makedonija -

Generalni sekretar VMRO DPMNE Igor Janušev izjavio je večeras da očekuje odličan rezultat kadidatkinje makdonske opzicije za predsednika države Gordane Siljanovske i optužio vlast za izborne neregularnosti.

On je na konfernciji za novinare rekao da "ovi izbori donose novu realnost u zemlji" i istakao da će "sve osim pobede Siljanovske bacitii senku na izborni proces i otvoriti sumnju o eventualnom inženjeringu".

"Narod se digao protiv vlasti (lidera SDSM Zorana) Zaeva, potvrdjena je nova realnost, narod traži promene. Nova realnost znači da Zaev gubi podršku, a broj opština gde je ova vlast detronizirana je ogroman", rekao je Janušev.

Generalni sekretar sekretar VMRO DPMNE te tvrdnje nije potkrepio rezultatima glasanja, ali je napomenuo da rezultati još pristiižu i da će uskoro izaći sa konkretnim brojkama.

Janušev je istakao da su primećene mnoge neregularnosti u toku izbornog procesa i da indicije koje ima VMRO DPMNE govore da je bilo porodičnog glasanja, da je SDSM vodi glasače organizovano na biračka mesta, da je bilo pritisaka, ucena, pretnji i zloupotrebe policije.

(Kurir.rs/Beta/Foto: AP/Boris Grdanoski)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track