KRALJEVSKA POSETA SEVERNOJ MAKEDONIJI: Britanski princ Edvard stigao u Skoplje (VIDEO)
Foto: Screenshot

na visokom nivou

KRALJEVSKA POSETA SEVERNOJ MAKEDONIJI: Britanski princ Edvard stigao u Skoplje (VIDEO)

Severna Makedonija -

Britanski princ Edvard (Edward) boravi danas u zvaničnoj poseti Skoplju, gde se sreo sa predsednikom i premijerom Severne Makedonije, Stevom Pendarovskim i Zoranom Zaevom.

Najmladji, treći, sin kraljice Elizabete je u dvodnevnu posetu Skoplju, drugu posle 13 godina, stigao juče popodne, a na aerodromu ga je, uz počasnu gardu, dočekala potpredsednica Vlade Severne Makedonije i ministarka odbrane Radmila Šekerinska.

Za grofa od Veseksa (Earl of Wessex) sinoć je organizovana večera, kojoj su prisustvovali i premijer Zaev i predstavnici biznis zajednice i gradjanskih organizacija.

Na toj večeri su se , kako je saopštila Vlada Sverne Makedonije, Zaev i princ Edvard saglasili da će partnerstvo Velike Britanije i Severne Makedonije produžiti i u budućnosti.

Princ Edvaard se danas pre podne sreo sa predsednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim i čestitao mu izbor na tu funkciju i poželeo mu uspeh u radu.

Pendarovski je, kako je saopštio njegov kabinet, izrazio zadovoljstvo posetom princa Edvarda, ocenjujući da je to potvrda snažnih veza Severne Makedonije i Velike Britanije.

Britanski princ će danas, sa šefom makedonske diplomatije Nikolom Dimitrovim, prisitvovati dogadjaju na kojem će biti promvisane veze dve zemlje u oblasti životne sredine, obrazovanja, inkluzije i umetnosti.

Prvi put u Skoplju princ Edvard je boravio 2006. godine kada je otvorio nove prostorije britanske abasade, a prema makedonskm medijima, osim Severne Makedonije, na mini turneji do 17. maja posetiće Hrvatsku i Sloveniniju.

Kurir.rs/Sloboden pečat

Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track