Najnovije vesti

ZAEV SE VIDEO SA HANOM: Početak pregovora jedina garancija da će Severna Makedonija ostati stabilna
Foto: BETAPHOTO/VLADA SEVERNE MAKEDONIJE/MO

važan susret

ZAEV SE VIDEO SA HANOM: Početak pregovora jedina garancija da će Severna Makedonija ostati stabilna

Severna Makedonija

Početak pregovora sa EU jedina je garancija da će Severna Makedonija i dalje biti stabilna, rekao je danas u Beču premijer Severne Makedonije Zoran Zaev komesaru EU za prošrenje Johanesu Hanu.

 

Kako je saopštila vlada u Skoplju, Zaev je, na marginama Bečkog ekonomskog foruma, Hana informisao o uspešno sprovednenim predsedničkim izborim, koji su, kako je istakao, još jedan dokaz da je Severna Makedonija "stabilna i sigurna i da sa pravom zaslužuje da ovog leta dobije datum za pregovore sa EU".

 

"Otpočinjanje pregovora za ulazak u EU je jedinstvena garancija da će zemlja i dalje biti stabilna, da će voditi inkluzivnu poltiku i da će biti produženi reformski procesi", rekao je Zaev, ističući da za Severnu Makedoniju ne posotoji druga alternativa osim punopravnog članstva u EU i NATO.

 

Evrokomesar za proširenje Johanes Han je, dodaje se, susret za Zaevom "iskoristio da još jednon potvrdi svoju ličnu i podršku Evropske komisije Republici Severnoj Makedoniji na putu kojim već ide velikim koracima, putu ka NATO i EU".

 

(Kurir.rs/Beta/Foto: Beta/Vlada Severne Makedonije/MO)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...