Najnovije vesti

U OHRIDU NIČE NELEGALNA DŽAMIJA: Ali-pašina bogomolja uznemirila građane, protestom traže od vlasti da reaguje
Foto: Screenshot

bruka

U OHRIDU NIČE NELEGALNA DŽAMIJA: Ali-pašina bogomolja uznemirila građane, protestom traže od vlasti da reaguje

Severna Makedonija

Stanovnici Ohrida predvođeni udruženjem građana "Savest" otišli ​​su na mirni protest ispred opštine gde su izrazili nezadovoljstvo nad onim što kažu, agresivnom i nelegalnom gradnjom džamije Ali-paše u centralnoj gradskoj oblasti.

Građani kažu da sadašnja vlada manipuliše i vara. Kažu da je premijer Zoran Zaev obećao rešenje ovog problema nakon predsedničkih i loklanih izbora, ali to još nije postignuto.

 

"U centralnoj gradskoj oblasti Ohrida dolazi do napada na dostojanstvo i osećanja građana agresivnom i nezakonitom realizacijom gradnje Ali-pašine džamije, koja ima za cilj promenu fizionomije i karaktera grada, iza kojih su ciljevi i strategije koje nisu dobronamerne i u kojima učestvuju institucije države. Direkcija za zaštitu kulturne baštine, Republička urbanističko-građevinska inspekcija i sud nisu na nivou svojih nadležnosti i ne pokazuju odlučnost da se stavi moratorijum na zgradu koja je već proglašena nelegalnom", rekao je Sašo Mihajlovski.

 

Građani su pozvali državne institucije, gradonačelnika Konstantina Georievskog i premijera da poštuju ustavne nadležnosti i pravdu, i da zakoni da važe za sve. Poslali su pet zahteva vlastima.

 

Kurir.rs/Sloboden pečat

Foto: printscreesn

 

 

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...