APEL MAKEDONSKIH ZATVORENIKA I ADVOKATA: Dajte nam normalan kombi za prevoz, izginućemo!
Foto: Sloboden Pečat

opasno

APEL MAKEDONSKIH ZATVORENIKA I ADVOKATA: Dajte nam normalan kombi za prevoz, izginućemo!

Severna Makedonija -

Zatvorske vlasti, advokati i pritvorenici u Makedoniji zahtijevaju da im se kupea ne skupi i neprobojni, već obični putnički kombiji kako se be bi nepotrebno odlagala suđenje!

Pokvareni transportni kombi, vozilo zatvora u Shtipu za prevoz zatvorenika za koje postoji visok bezbednosni rizik za bezbedan prevoz, biće na servisu 13 dana. Iz zatvora za "Sloboden pečat" kažu da je to tehnički nedostatak koji će biti saniran. Pošto nije bila manja ispravka, zatvorske vlasti su obavestile sve nadležne, kao i Krivični sud u Skoplju, da od juče do 3. juna iz Kazneno-popravnog zavoda "Štip" neće biti prevoza osuđenih lica zbog kvara vozila.

Ove informacije je juče potvrdio Osnovni sud u Skoplju 1.

Zamenik direktora zatvora Vanco Samev kaže da u zatvoru ima više vozila i da siguran transport bolesnog pritvorenika ili zatvorenika u bolnicu nije doveden u pitanje. On ističe da je u defektu vozilo za prevoz osoba visokog sigurnosnog rizika.

U ovoj zavodu postoji jedan od optuženih za aferu "Monstrum", koji je na bio na svim ročištima u Skoplju. Neki od advokata i novinara kažu da najveći problem zatvora za normalan prevoz zatvorenika nije osoblje, već nedostatak novca u ta kupovinu vozila, i smatraju da to neko sabotira.

"To ne košta mnogo i radi se o običnim kombijima kojima su prozori ojačani rešetkama, kaže advokat Igor Nikolovski.

Kurir.rs/Sloboden pečat

Foto: Sloboden pečat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track