VLADA SEVERNE MAKEDONIJE O AFERI KOJA POTRESA ZEMLJU: Akteri skandala nisu išli do garaže Vlade!
Foto: EPA

DIGLA SE VELIKA PRAŠINA

VLADA SEVERNE MAKEDONIJE O AFERI KOJA POTRESA ZEMLJU: Akteri skandala nisu išli do garaže Vlade!

Severna Makedonija -

Vlada severnomakedonskog premijera Zorana Zaeva negirala je navode pojedinih medija da su osumnjičeni u korupcionaškom skandalu 20. februara bili u Vladi ili u garaži Vlade, pošto su prethodno, prema informacijama italijanskog portala "La Verita", boravili u kući biznismena Jordana Kamčeva od koga su uzeli novac.

"To je neistina i zato zahtevamo da povučete ove vesti i objavite ovu izjavu o odbacivanju odgovornosti", navodi se u zahtevu vlade upućenom pojedinim severnomakedonskim medijima.

Portal "La Verita" objavio je priču o korupcionsaškom skandalu u kojem je akter makedonska rijaliti zvezda Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boki 13, a pojedini beogradski mediji navode da je u slučaj umesasan i severnomakedonski premijer Zoran Zaev.

Kako se navodi, u prvom delu dokaznog materijala je video snimak na kome se vidi kako biznismen Kamčev broji novac i predaje ga Bokiju 13, koji navodno treba da se dogovori sa tužiocem Katicom Janevom da Kamčev bude oslobođen kazne.

Na snimku se vidi i kako Boki 13 u pratnji jedne muške osobe i sa dve torbe napušta kuću.

Prema navodima pojedinih medija, u torbi s novcem je bio i GPS tragač koji je zabeležio da su Boki 13 i pomenuta muška osoba odmah po izlasku iz dvorišta kuće biznismena otišli do garaže severnomakedonske Vlade.

Jordan Orce Kamčev, po Forbsu najbogatiji Makedonac, uhapšen je u novembru 2018. na pocetku istrage u predmetu "Imeprija" Specijalnog javnog tužilaštva u Skoplju, zbog sumnje da je povezan s krivičnim delima pranje novca, zloupotreba službenog položaja i davanja povlastica poveriocima.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track