NOVI ŠOK SNIMAK REKETAŠKE AFERE: Šefica Tužilaštva, koja je štićenica Zaeva, obećava Bokiju 13 DA ĆE SVE BITI OK! (VIDEO)
Foto: Instagram / Boki13official

neviđeni skandal

NOVI ŠOK SNIMAK REKETAŠKE AFERE: Šefica Tužilaštva, koja je štićenica Zaeva, obećava Bokiju 13 DA ĆE SVE BITI OK! (VIDEO)

Severna Makedonija -

Italijanski list La Verita danas je objavio novi video snimak o slučaju "Reket" u Severnoj Makedoniji u kome se, tokom telefonskog razgovora šoumena Bojana Jovanoskog - Bokija 13 i skopskog biznismena Jordana Kamčeva, čuje glas šefice Specijalnog tužilaštva u Severnoj Makedoniji Katice Janeve koja kaže Kamčevu "da ne brine za ništa, jer će sve biti ok".

Makedonski šoumen Bojan Jovanovski u saradnji sa biznismenom Zoranom Milevskim iznudili su od biznismena Kamčeva preko milion evra u zamenu za oslobađanje od pritvora, obečavši da Janeva neće zahtevati produženje mere pritvora, prenosi portal a1on.

Janeva važi za blisku vladajućoj strukturi u Severnoj Makedoniji, te se i makedonski premijer Zoran Zaev u nekoliko navrata čvrsto suprostavio makedonskoj opoziciji koja je zahtevala smenu Janeve zbog, kako su navodili, rada u interesu vladajuće elite.

Makedonski novinar Branko Gerovski u svom tekstu za portal Plusinfo navodi da je i makedonski premijer Zoran Zaev znao da postoje neoborivi dokaze o "bombaškom milionskom reketu i o umeštanosti Katice Janeve u aferi".

"Mislim da Zaev vise nema manevarskog prostora dostojanstveno da zatvori skandal. Italijnski desničarski medijum sada će bacati termonuklearne bombe od kojih će se razdrmati vlada u Skoplju, a Zaev neće razumeti zašto nije uspeo da se suoči sa Bokijem Trediči, Katicom Prasiči, Radom Mediči i kompanijom", navodi Gerovski u svom tekstu.

On dodaje da je u međuvremeno postalo jasno da je prikrivanje ovog skandala nemoguće, te da su zbog toga osumnjičeni i pritvoreni Bojan Jovanovski i Zoran Milevski, dok je Katica Janeva podnela ostavku.

Vlasnik italijanskog portala La Verita Laris Gajzer, koji je objavio snimke, rekao je da želi da pomogne u potrazi za istinom u Makedoniji.

"Danas smo objavili drugi deo mog priloga o korupciji u Makedoniji. Od 2015. godine pratim i izveštavam o tome kako grupa nekompetentnih političara uz pomoć neprijateljskih stranih sila bestidno se igraju sa životima i sudbinom makedonskog naroda", naveo je Gajzer.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: :Instagram / Boki13official

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track