AFERA REKET SE NE SMIRUJE! U NOVOM SNIMKU BOKI 13 SE HVALI KAKO SE SASTAJE SA ZAEVIM: Govorio sam mu stvari koje niko drugi ne zna! (VIDEO)
Foto: Instagram/Printscreen

MAKEDONSKA VLADA NA ISPITU

AFERA REKET SE NE SMIRUJE! U NOVOM SNIMKU BOKI 13 SE HVALI KAKO SE SASTAJE SA ZAEVIM: Govorio sam mu stvari koje niko drugi ne zna! (VIDEO)

Severna Makedonija -

Bura oko reketaške afere u Severnoj Makedoniji se ne stišava, a sama makedonska vlada je na teškom ispitu.

Italijanski list Verita objavio je novi snimak u vezi sa slučaja "Reket" u Severnoj Makedoniji i iznuđivanja novca od biznismena Jordana Kamčeva u kome se ponovo čuje glas šefice Specijalnog tužilaštva u Skoplju Katice Janeve.

Makedonski šoumen Bojan Jovanovski, zvani Boki 13, u slučaju "Reket" optužen je za iznuđivanje preko milion evra od Kamčeva u zamenu za oslobađanje od pritvora, o čemu bi rešenje morala da potpiše Janeva.

U poslednjem snimku razgovora čuje se kako Jovanovski i Kamčev razgovoraju o vraćaju pasoša biznismenu kako bi mogao da poslovno putuje u Tursku.

U tom razgovoru, putem spikerfona, uključuje se i tužiteljka Janeva kojoj Boki 13 kaže da je sve "u redu, da je sve dogovoreno i da su apsolvirane sve nejasnoće".

Takođe, u razgovoru se čuje kako Janeva kaže da je "veoma zauzeta ali da drži pod kontrolom tužiteljku Lile Stefanovu", za koju navodi bez nje ne može ništa.

Stefanova je tužiteljka u Specijalnom tužilaštvu koja vodi slučaj "Imperija" u kome je jedan od optuženih i Jordan Kamčev, zbog čega mu je bila određena mera pritvora i oduzimanje pasoša.

foto: Instagram/Printscreen

U razgovorima se čuje i kako Boki 13 kaže biznismenu da će se sresti s makedonskim premijerom Zoranom Zaevim, za koga kaže da je upoznat sa slučajem Kamčeva.

Osim toga, u najnovijem audio snimku može se čuti kako se Boki 13 hvali poznanstvom sa premijerom Zoranom Zaevim.

Kako kaže, Zaev nije imao nikakvih primedbi na njhove dogovore. Na pitanje Janeve da li će biti problema sa Zaevim, Jovanovski odgovara: "Ja znam šta on govori. Znam šta sam razgovarao sa njim, stvari koje niko drugi ne zna".

"Slušaj, izgradio sam poverenje. Obaviću moj deo dogovora, zato ti govorim ovo u poverenju. Rekao sam ti o Zaevu, rekao sam ti o Žaretu i to sam rekao samo tebi", kaže u jednom momentu Boki 13 Kamčevu.

boki 13 drugom prilikom Kamčevu govori kako će se sastati sa Zaevim i da "neće biti problema".

Tužiteljka Lile Stefanova pozvana je sledeće nedelje da svedoči u skopskom tužilaštvu o slučaju "Reket".

Stefanova je nakon objavljivanja ovih snimaka saopštila da su ona i šefica Specijalnog tužilaštva Janeva već su imali neslaganje oko slučaja u koji je umešan Kamčev, istakavši da je Janeva zahtevala da se slučaj zatvori plaćanjem nanete štete državi, bez zatvorskih kazni, što, inače, krivični zakon u Severnoj Makedoniji predviđa.

Prethodnih dana je i makedonski novinar Branko Gerovski napisao na portalu Plusinfo da je makedonski premijer Zoran Zaev bio upoznat sa celim slučajem, ali da nije reagovao blagovremeno, te da je sada kasno za dostojanstveno rešavanje ovog slučaja.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Instagram/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track