VMRO-DPMNE OPTUŽIO ŠEFICU SPECIJALNOG TUŽILAŠTVA: Janeva je zloupotrebila poverenje i ovlašćenje!
Foto: AP / Boris Grdanoski

afera trese makedoniju

VMRO-DPMNE OPTUŽIO ŠEFICU SPECIJALNOG TUŽILAŠTVA: Janeva je zloupotrebila poverenje i ovlašćenje!

Severna Makedonija -

Najveća opoziciona stranka u Severnoj Makedoniji, VMRO-DPMNE, optužila je šeficu Specijalnog tužilaštva Katicu Janevu za zloupotrebu poverenje i ovlašćenja i ulazak u kriminal, prenosi MIA.

Makedonski mediji pominju šeficu Specijalnog tužilaštva Katicu Janevu kao osumnjičenu u slučaju "Reket", u kome je makedonski šoumen Bojan Jovanovski - Boki 13 optužen za iznudu više od milion evra od skopskog biznismena Jordana Kamčeva, u zamenu za oslobađanje od pritvora, čije rešenje bi morala da odobri upravo Janeva.

"Rad Katice Janeve i Specijalnog tužilaštva nije samo obično šminkanje i pokazivanje aktivnosti, kako oni pominju u svojim telefonskim razgovorima. Njihov posao je mnogo ozbiljniji jer uzimaju četiri miliona evra na godišnjem nivou, što su pare od građana, a vidimo da su ih koristili za iznuđivanje dodatnog novca i politički uticaj na neistomišljenike Zorana Zaeva", navodi se u saopštenju VMRO-DPMNE.

foto: EPA

Iz ove stranke kažu da institucije u Severnoj Makedoniji moraju u celosti da razreše ovaj ogroman skandal u kome je, kako navode, očigledna umešanost Katice Janeve, Zorana Zaeva i mnogih drugih funkcionera vladajućeg Socijaldemokratskog saveta.

"Ovaj skandal predstavlja još jedan dokaz da su Zaev i njegova stranka uništili pravnu državu, narušili ugled Republike Makedonije spolja i ozbiljno ugrozili evropske integracije", ističe se u saopštenu VMRO-DPMNE.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP/Boris Grdanoski

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track