Najnovije vesti

NOVI ŠAMAR ZA ZAEVA: Italijanski novinari najavili nove detalje u reketaškoj aferi, makedonski portal tvrdi da premijer PODNOSI OSTAVKU!
Foto: EPA

afera reket

NOVI ŠAMAR ZA ZAEVA: Italijanski novinari najavili nove detalje u reketaškoj aferi, makedonski portal tvrdi da premijer PODNOSI OSTAVKU!

Severna Makedonija

Laris Gajser, novinar italijanskog lista "Istina" (La verita) najavio je da će danas izneti nove činjenice o slučaju "Reket", koji potresa Severnu Makedoniju, dok istovremeno makedonski portal "Plamen" ( Flaka) piše da bi premijer Zoran Zaev mogao danas ili narednih dana da podnese ostavku na tu funkciju.

Ovaj portal koji piše na albanskom i makedonskom, pozivajući se na dobro obaveštene izvore iz vladajuće SDSM-u, navodi da bi Zaev mogao da podnese ostavku, a da ga na toj poziciji zameni ministar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Oliver Spasovski.

 

Nijedan drugi makedonski medij ne spominje takvu mogućnost.

"Postoji mogućnost da Zoran Zaev podnese ostavku danas ili u narednim danima i formira tehničku vladu sa premijerom Oliverom Spasovskim, a izbori će biti održani u novembru 2020. godine nakon popisa stanovništva", citira "Plamen" izvor iz stranke premijera Zaeva.

Navodi se da ovaj korak podrazumeva formiranje tehničke vlade po "pržinskom modelu", koja će zemlju pripremiti za parlamentarne izbore.

Portal navodi da bi ovaj potez Zaeva mogao da usledi nakon objavljivanja video snimaka italijanskih medija o reketu protiv biznismena Orcea Kamčeva.

Gajser je, naime, na svom fejsbuk profilu juče objavio da će nove činjenice saopštiti danas tokom gostovanja na Radio Kapodistrija u 11 sati.

 

"Makedonijo! Sutra, 13. avgusta u 11 sati, na Radiju Kapodistrija! U središtu nove činjnice direktno iz studija", naveo je Gajser na fejsbuku.

 

Gajser je u tri nastavka, u online izdanju italijanskog lista "Istina" objavio video i audio snimke o reketu od 1,5 miliona evra, koji je za puštanje iz kućnog pritvora platio makedonski biznismen Jordan Orce Kamčev, a u koji je umešana makedonska specijalna tužiteljka.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: EPA)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...