ITALIJANSKI NOVINAR KOJI JE RASKRINKAO AFERU REKET: Politička karijera Zorana Zaeva je gotova! BOKI 13 MU DOŠAO GLAVE
Foto: Instagram

NAJAVIO NOVE ČINJENICE

ITALIJANSKI NOVINAR KOJI JE RASKRINKAO AFERU REKET: Politička karijera Zorana Zaeva je gotova! BOKI 13 MU DOŠAO GLAVE

Severna Makedonija -

SKOPLJE - Politička karijera premijera Severne Makedonije Zorana Zaeva, koji je umešan u aferu Reket, koja poslednjih dana potresa Severnu Makedoniju, gotova je i on više nema međunarodni kredibilitet, izjavio je novinar italijanskog lista La verita Laris Gajser koji je objavio prelomno važne video i audio snimke koji su rasvetlili razmere ovog korupcionaškog skandala.

Iako je najavio nove činjenice u vezi sa ovom aferom, Gajser je, gostujući na italijanskom radiju Kapodistri, objasnio da je video i audio-zapise tog slučaja objavio u strahu da bi dokazi mogli da budu uništeni.

On ukazuje da se i predsednik Stevo Pendarovski tokom jučerašnje konferencije za medije povodom ove afere "distancirao od Zaeva" izjavom da svi umešani moraju da odgovaraju bez obzira na to koje funkcije obavljaju.

Gajser kaže da je strahovao da će umešani u aferu Reket negirati šta su radili.

foto: Privatna arhiva

Drugari u zločinu: Boki 13 i Katica Janeva

"Nisam mogao da spavam iz straha da će osobe čiji se glasovi čuju na snimcima negirati njihovu umešanost. Nešto što je sasvim legitimno. Ali oni su priznali da se radi o njima", rekao je novinar. Takođe je ocenio da su objavljeni snimci razotkrili da u Severnoj Makedoniji postoji sistemska korupcija, politička i sudska.

U slučaju Reket, koji je pokrenulo skopsko tužilaštvo, optužen je makedonski šoumen Bojan Jovanovski, poznat i kao Boki 13, koji je od biznismena Jordana Kamčeva iznudio više od milion evra u zamenu za oslobađanje od pritvora.

Rešenje o oslobađanje od pritvora biznismena Jordana Kamčeva bi morala da odobri šefica Specijalnog tužilaštva u Severnoj Makedoniji Katica Janeva, čiji se glas takođe čuje u objavljenim audio razgovorima koje je vodila s Jovanovskim. Janeva u jednom od objavljenih razgovora obrača se Kamčevu rekavši mu "da ne brine i da će sve biti ok".

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track