Najnovije vesti

BOKI 13 OSTAJE U PRITVORU JOŠ 30 DANA: Jovanovskom produžen boravak u zatvoru
Foto: Kurir/Nemanja Nikolić

afera reket

BOKI 13 OSTAJE U PRITVORU JOŠ 30 DANA: Jovanovskom produžen boravak u zatvoru

Severna Makedonija

Sud u Skoplju produžio je na zahtev tužilaštva pritvor na još 30 dana optuženima u slučaju "Reket", makedonskom šoumenu Bojanu Jovanovskom, zvanom Boki 13, i biznismenu Zoranu Milevskom, koji su od biznismena Jordana Kamčeva iznudili više od milion evra u zamenu za oslobađanje od pritvora, prenosi portal Plusinfo.

Nakon objavljivanje audio snimaka telefonskih razgovora između Jovanovskog i Kamčeva na italijanskom portalu "Verita", javnost je saznala da je u ceo slučaj umešana i šefica Specijalnog tužilaštva u Skoplju Katica Janeva. Ona je u jednom od telefonskih razgovora rekla Kamčevu "da ne brine i da će sve biti ok".

Inače, na osnovu pravila rada Specijalnog tužalaštva, jedino Janeva može da odobri rešenje o oslobadanju od pritvora optuženih u slučajevima koje vodi ovo tužilaštvo.

 

Jovanovski i Milevski su optuženi za primanje nagrade za protivzakonski uticaj, dok je Boki 13 optužen i za pranje novca. Istraga u slučaju "Reket" je u toku i očekuje se njeno proširenje.

 

Danas je u skopskom tužilaštvu saslušan tužilac iz Specijalnog tužilaštva Lile Stefanova, koja je prošle nedelje izjavila da se nije složila sa šeficom tog tužilaštva Janevom u vezi oslobadanja Kamčeva iz pritvora.

 

Na saslušanje u skopskom tužilaštvu treba da se pojavi i Janeva, ali kako navode makedonski mediji, ona još nije dobila zvaničan poziv.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Kurir/Nemanja Nikolić)

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...