NOVE OPTUŽBE NA RAČUN PREMIJERA ZAEVA Bedžeti: Pritiskao me je da utičem na članove Sudskog veća!
Foto: Youtube/Printscreen

korupcija na delu

NOVE OPTUŽBE NA RAČUN PREMIJERA ZAEVA Bedžeti: Pritiskao me je da utičem na članove Sudskog veća!

Severna Makedonija -

"Premijer Zoran Zaev telefonom me je zvao da utičem članove Sudskog saveta kako bih uklonio predsednika suda. Kada sam odbio, Komisija za borbu protiv korupcije pokrenula je proceduru protiv mene", izjavio je gradonačelnik Saraja Blerim Bedžeti.

Napomenuo je da ga je Zaev nazvao 17. jula i rekao mu da treba da pomogne da se smeni predsednik suda i da taj posao treba da bude završen do septembra.

"Odbio sam njegov zahtev i u roku od dve nedelje nakon tog poziva pojavila se Komisija za borbu protiv korupcije, koja je za mene korumpirana komisija i pokrenuta je procedura protiv mene. Siguran sam da su takve akcije komisije posledica pritiska jer sam odbio da kažem određenim članovima kako da glasaju", rekao je Bedžeti.

foto: AP

Osim toga, Bedžeti tvrdi da ga je Zaev zvao i da bi tražio da poništi legalizaciju nelegalnih zgrada. Kao što je Bedžeti rekao, Zaev mu je putem vozača poslao svu dokumentaciju za Matka platforme. Gradonačelnik Petre Šilegov takođe ga je zamolio da poništi jednu platformu, a ostale dve da ostanu.

"Tada sam taj poziv Zaeva shvatio kao dobronameran da rešim ovo pitanje. Moj drugi čudan trenutak bio je kada mi je Šilegov rekao da srušim platformu i dovršim je. Tada je došla odluka o antikorupciji, koja nema zakonskog osnova i to ću dokazati podnošenjem krivičnih prijava protiv predsednika i određenih članova",- rekao je Bedžeti na konferenciji za novinare.

Bedžeti je rekao da nije obavestio predsednika DUI-a Ali Ahmetija i rukovodstvo stranke o pritiscima premijera Zaeva jer je na odmoru, ali da će to učiniti ovih dana.

Kurir.rs/Plusinfo.mk Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track