Najnovije vesti

SADA ĆE SE KATICA JANEVA NAĆI SA DRUGE STRANE: Šefica specijalnog tužilaštva Severne Makedonije pozvana je na ispitivanje!
Foto: AP / Boris Grdanoski

afera reket

SADA ĆE SE KATICA JANEVA NAĆI SA DRUGE STRANE: Šefica specijalnog tužilaštva Severne Makedonije pozvana je na ispitivanje!

Severna Makedonija

Šefica Specijalnog tužilaštva u Severnoj Makedoniji Katica Janeva, čiji glas se čuje u objavljenim razgovorima u slučaju "Reket", pozvana je na ispitivanje u skopskom tužilaštvu.

Janeva će u utorak u skopskom tužilaštvu odgovarati na pitanja o svojoj ulozi u slučaju "Reket", potvrdili su za portal a1on iz Tužilaštva za organizovani kriminal i korupciju.

 

Ispitivanje Janeve sledi nakon mesec dana od otvaranje istrage o aferi "Reket", u okviru koje su za sada osumnjičeni samo makedonski šoumen Bojan Jovanovski - Boki 13 i biznismen Zoran Milevski.

 

Prema navodima tužilaštva, Jovanovski i Milevski se sumnjiče da su iznudili više od milion evra od skopskog biznismena Jordana Kamčeva u zamenu za oslobadanje od pritvora.

Inače, prema makedonskim zakonima, rešenje za oslobođanje od pritvora Kamčeva morala je da odobri šefica Specijalnog tužilaštva Katica Janeva, koja se u jednom od objavljenih razgovora između Jovanovskog i Kamčeva na italijanskom portalu La Veritas obraća Kamčevu rečima "da ne brine i da će sve biti ok".

 

U makedonskoj javnosti postoje sumnje da se rešavanje ovog slučaja odugovlači kako bi se uništili ključni dokazi.

 

Janeva je u dva navrata, putem zvaničnog saopštenja, rekla da nije umešana u ovoj aferi, te da se zloupotrebljava njeno ime i ime Specijalnog tužilaštva.

 

Makedonski predsednik Stevo Pendarovski takođe je izrazio svoje razočarenje što se ovaj slučaj odugovlači, iako je, kako je rekao, reč o "mega aferi" koja potencijalno može da dovede u pitanje i datum početka pregovora Severne Makedonije sa EU.

 

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP / Boris Grdanoski

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...