AFERA REKETIRANJE TRESE SEVERNU MAKEDONIJU: Skrivaju se tragovi koji vode do Zaeva
Foto: AP/Boris Grdanoski

I dalje potres

AFERA REKETIRANJE TRESE SEVERNU MAKEDONIJU: Skrivaju se tragovi koji vode do Zaeva

Severna Makedonija -

Zaev je premijer Republike Makedonije, pod čijom direktnom ingerencijom se nalaze sve bezbednosno-finansijske istraživačke službe, oni su morali da znaju za ovaj milionski reket uziman od desetak biznismena, koji je trajao godinama

Najveća opoziciona stranka u Severnoj Makedoniji VMRO-DPMNE, komentarišući hapšenje šefice Specijalnog tužilaštva u toj zemlji Katice Janeve u slučaju „reket“, saopštila je da institucije sistema pokušavaju da sakriju tragove koji vode do premijera Zorana Zaeva, prenosi portal a1on.

- Zakon očito ne važi, niti za Zokija Pokija, niti za Kiki, Friki i Šeki, niti za Kostadinova i ostale umešane u milionske pronevere i zloupotrebe Katice Janeve i nevladine organizacije Bojana Jovanovskog, Bokija 13 - ističu iz VMRO-DPMNE.

Kako oni smatraju, odloženo hapšenje Janeve predstavlja samo izlazni plan za izbegavanje odgovornosti Zorana Zaeva:

- Zaev je premijer Republike Makedonije, pod čijom direktnom ingerencijom se nalaze sve bezbednosno-finansijske istraživačke službe, oni su morali da znaju za ovaj milionski reket uziman od desetak biznismena, koji je trajao godinama.

Tužiteljka Janeva

IZ ZATVORA NA MAJČINU SAHRANU

Šefici Specijalnog tužilaštva u Severnoj Makedoniji Katici Janevoj dozvoljeno je da prisustvuje sahrani svoje majke (83), koja je preminula uoči njenog hapšenja. Ona je u pratnji policije odvedena na groblje u Đevđeliji, a ušla je na zadnji ulaz. Janeva je uhapšena u sredu

Kurir / K. V.

Foto: AP/Boris Grdanovski

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track