Najnovije vesti

ZAEV SE JUNAČI: Makedonski premijer smatra da opozicija nema nikakve šanse na izborima
Foto: Printscreen YouTube/Kanal 5 Televizija

hrabro

ZAEV SE JUNAČI: Makedonski premijer smatra da opozicija nema nikakve šanse na izborima

Severna Makedonija

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev komentarišući zahteve opozicionog VMRO-DPMNE za ostavku premijera i raspisivanje prevremenih parlamentarnih izbora izjavio je da su šanse opoziciji na izborima u toj zemlji nikakve, prenosi portal Plusinfo.

"Sa datumom za pregovore sa EU, kao država-članica NATO i sa dobrim ekonomskim parametrima šanse opoziciji na izborima su nikakve“, rekao je Zaev u makedonskom Sobranju.

 

On je rekao da oni postoje za državu i da rade za nju, te da će ispuniti ceo mandat do kraja 2020. godine i dati šansu ekonomiji da ide napred po planu.

 

"Opozicija to zna. Naše šanse su bolje jer smo donosili odluke bez obzira na naše političke karijere, dok su se neki sakrivali i nisu imali hrabrost da naprave jedan korak za državu u cilju NATO i EU"!, rekao je Zaev i dodao da je opozicija sve to činila zbog političke računice.

 

Redovni parlamentarni izbori u Severnoj Makedoniji bi trebalo da se održe krajem 2020. godine, međutim opozicioni VMRO-DPMNE zahteva prevremene izbore tvrdeći da je i makedonski premijer Zaev umešan u aferu "Reket", te da je urušen pravosudni sistem u toj zemlji za vreme mandata aktuelne vlade.

 

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Screenshot

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...